Infrarood verwarming - Hoe werkt het

De techniek achter infrarood verwarming

Warmte met elektriciteit ...
Daarbij denkt iedereen aan de kleine electrische kachel van 2000 Watt, die hoogstens een beetje handen kan opwarmen. Dat was gisteren, nee eergisteren..

De infraroodtechnologie is tegenwoordig veel geavanceerder: met een infraroodverwarming kan de infraroodstraling C van de zon exact worden gekopieerd. Deze straling is zo effectief dat als vuistregel maar 50-90 Watt per vierkante meter nodig is om een behaaglijke warmte in de (woon) ruimtes te bereiken met infraroodtechnologie. Voor een gemiddeld geïsoleerde ruimte wordt 75 Watt per m2 aangehouden.

Wij bevelen onze klanten de beste manier om nog meer energie te besparen aan, dat is namelijk de isolatie. Met moderne topisolatie van uw woonruimte wordt de vereiste stroomwaarde zelfs verlaagd tot 40 Watt / m². Natuurlijk kunt u ook verschillende infraroodpanelen in één ruimte plaatsen, afhankelijk van uw individuele wensen.

Let op! Plaats de infrarood panelen altijd zodanig dat de vrije, onbelemmerde doorgang van de infraroodgolven gegarandeerd is. Plaats geen voorwerpen, gordijnen, meubels etc. direct voor het infraroodpaneel.

Kijk ook eens op https://nl.wikipedia.org/wiki/Infraroodpaneel voor meer informatie.

De meeste infrarood panelen die wij leveren komen rechtstreeks van de fabrikant. Infrarood Achterhoek is o.a. dealer van Elbo-therm Infrarot Heizung; Volgens de Duitse Consumentenbond de beste verwarmingspanelen en natuurlijk gemaakt met de alom bekende Duitse "Grundlichkeit". Ze hebben stuk voor stuk een veiligheids- en kwaliteits certificaat én zijn voorzien van het VDE en TÜV keurmerk. Dit is voor ons heel belangrijk omdat wij onze klanten niet willen teleurstellen met een infrarood verwarming die je na een half jaar weg kunt doen omdat hij geen warmte meer afgeeft. Daarom zit op de meeste panelen 5 jaar garantie en een enkele, de panelen van keramiek en de keramische heaters, 2 jaar. Hiermee wordt ook aangetoond dat de panelen de investering waard zijn, de prijs-kwaliteitsverhouding klopt gewoon.  

Onze Infraroodpanelen produceren vrijwel geen elektrosmog. Het magnetische veld is minder dan de veldsterkte van een normale gloeilamp. De oppervlaktetemperatuur van de verwarming,- uitgerust met infraroodtechnologie, is maximaal 90 graden Celsius - productie volgens VDE. Er is geen gevaar voor ernstige brandwonden als het infraroodpaneel wordt aangeraakt.

© 2019 - 2021 Infrarood Achterhoek | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel